2014-06-13 (fredag)



Gott tillbehör till grillmiddagen.
sparris | |
rapsolja | |
salt | |
peppar |
- Knäck av den träiga delen av sparrisen. (Böj delen längst ner på sparrisen och arbeta dig uppåt. Den delar sig enkelt på det rätta stället.)
- Skala eventuellt sparrisens nederdel om det behövs. Låt toppen vara som den är.
- Lägg sparrisen på ett fat. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt sparrisen.
- Grilla sparrisen några minuter på varje sida så att de får färg och blir lagom mjuka.
Pappan: “Ska man verkligen äta den ludna toppen? Resten var god i alla fall.”
Mamman: “Enkel att tillaga, nyttig och oerhört god. Tänk om all mat var sådan.”
Kommentar: Sparrisen är en ny bekantskap här i huset och hälften av familjemedlemmarna tyckte riktigt bra om den, så den lär bli ett återkommande inslag på middagsbordet. 🙂
Fotot längst upp till höger visar sparris, gul lök, röd paprika och tomat sekunderna innan de hamnar på grillen. Hur middagen blev i sin helhet ser ni här.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, sparris)