2014-10-14 (tisdag)
“Räksmörgåsens dag” den 14:e oktober uppmärksammades med, just det, två klassiska räkmackor.
100 g | skalade räkor |
2 st | vetekakor |
lite | isbergssallad |
2 st | ägg, hårdkokta |
½ st | tomat |
2 klyftor | citron |
lite | majonnäs (se recept) |
några | dillkvistar |
- Tina räkorna på ett fat med hushållspapper i kylskåpet i god tid innan, ifall de är frysta.
- Lägg salladsbladen på vetekakorna och fördela hårdkokta, skivade ägg ovanpå.
- Klicka ut lite majonnäs på äggen och toppa med ett berg av räkor.
- Placera ut citron- och tomatklyftor samt dillvippor.
- Servera och njut.
Mamman: “Räkmackan är en klassiker som verkligen förtjänar en egen dag. Mums!”
Kommentar: Egentligen firar vi inte alla dessa special-tema-dagar, men när mamman inte hade några planer för lunchen och råkade läsa att det var “Räkmackans dag” så var det inte svårt att räkna ut varthän det lutade. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, smörgåsar, räkor)