2014-12-14 (söndag)
Ytterligare en uppskattad julsmörgås, se även Julköttbullssmörgås med rödbetssallad.
1-2 skivor | Grekiskt bondbröd (eller annat gott, färskt bröd) |
lite | Bregott |
några skivor | julskinka |
lite | Hultbergs Medelstark Special (eller annan god senap) |
- Skär upp skivor av färskt, gott bröd och bred dem eventuellt med smör/Bregott.
- Lägg på skivor av julskinka.
- Toppa julskinkesmörgåsen med senap.
Pappan: Pappan är väldigt förtjust i skinksmörgåsar, som enligt honom ska vara på bröd utan smör och med endast ett tunt lager med utbredd senap.
Mamman: “Bästa sättet att njuta av julskinkan: rejäla skivor (utan fett) på gott bröd med lite Bregott och rejält med senap på toppen.”
Kommentar: En av fördelarna med att griljera en liten julskinka redan i början av december är att man kan förgylla inför-jul-aktiviteterna med supergoda skinkmackor när andan faller på. Det behövs inga lyxiga tillbehör utan ett gott bröd och lite senap räcker.
(Andra bloggar om: recept, köttbullar, mellanmål, jul, julmat)