2014-12-23 (tisdag)
Efterlängtat julgodis med smak av vit choklad och kokos.
1/2 dl | vispgrädde |
1 1/2 msk | smör |
200 g | vit choklad (här: Odense) |
6 msk | kokosflingor |
ca 1 dl | florsocker |
- Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka.
- Rör ner smöret i grädden.
- Smält chokladen i en kastrull på svag värme under omrörning.
- Rör ner chokladen i grädden.
- Rör även ner kokosen och blanda ordentligt.
- Häll upp smeten på en tallrik och ställ in i kylskåpet tills den stelnat lite och går lätt att forma små bollar av.
- Forma små bollar och rulla dem i florsockret.
- Ställ in snöbollarna i kylskåpet och låt stelna helt. Förvara dem i kylskåpet.
Sonen, 12 år: Detta är sonens favoritjulgodis.
Dottern, 14 år: “Jag älskar vit choklad, men gillar inte att det är mjöl* på dem. Den är lite för söt men jag kan äta den ändå.” (*Det är florsocker på dem.)
Pappan: Efter att vi ett år fått fel sorts vit choklad så är han inte längre så förtjust i dessa söta bollar, men några slinker ner ändå.
Mamman: “Mycket goda… men wienernougaten är godare.”
Kommentar: Dessa snöbollar är lite omständiga att göra och hade det inte varit för att sonen är tokig i dem så hade vi nog hoppat över dem i år. Viktigast är dock att man väljer “rätt” sorts choklad. Ett år köpte vi lite billigare, vit blockchoklad och det blev inte alls samma sak.
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, jul, choklad, familj, barn)