Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-01-05 (måndag)
chilisill limesill inlagd sill

Hemlagad sill med smak av chili och lime.

1 brk inläggningssill, à 420 g
1 st rödlök
1 st chili
1 st lime
Inläggningslag:
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
½ tsk krossade vitpepparkorn
  1. Häll av spadet från sillfiléerna. Skölj dem och låt dem rinna av innan du skär dem i mindre bitar.
  2. Blanda ingredienserna till inläggningslagen och låt den koka upp. Låt sedan lagen bli kylskåpskall.
  3. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
  4. Tvätta och skiva lime och chili.
  5. Varva sill, rödlök, lime och chili i en glasburk.
  6. Häll över den kalla lagen.
  7. Sätt på locket och förvara sillen kallt.

Sonen, 12 år: Fortfarande ointresserad av inlagd sill.
Dottern, 14 år: “Njae… den var god… men lite för stark. Måste du ha chili i allt?”
Pappan: Tål fortfarande inte sill.
Mamman: “Detta var min favoritsill 2014… mycket god kombination av tydlig lime och eldig chili.”

Kommentar: Som vanligt när det gäller sill man själv lägger in så ska de stå ett par dagar innan de äts… men i det här fallet så räcker ett dygn då den tar åt sig smaken ganska snabbt.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se