2015-07-28 (tisdag)
En mycket uppskattad lunchrätt som tar ca 50 min att tillaga och lätt kan varieras efter tycke och smak.
ca 1 kg | potatis |
lite | rapsolja och smör (att steka i) |
4 st | ägg |
1 pkt | bacon (140 g) |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
Tillbehör: | ketchup, lingonsylt, chilisås |
- Skala potatisarna och skär dem i små tärningar.
- Stek potatistärningarna i lite olja och/eller smör i ett stekjärn tills potatisen har fått fin färg och är klar rakt igenom. Rör om då och då.
- Krydda med salt och Piffi.
- Koka broccolin hel, ca 7 minuter i lättsaltat vatten.
- Stek ägg och bacon.
- Servera den råstekta potatisen tillsammans med ägg, bacon, broccoli och ev. något extra tillbehör.
Sonen, 12 år: Sonen väljer råstekt potatis, bacon i småbitar och lite ketchup.
Dottern, 14 år: Dottern väljer råstekt potatis, lättstekta ägg och lite ketchup.
Pappan: Pappan väljer råstekt potatis, genomstekta ägg, bacon, broccoli och lingonsylt.
Mamman: Mamman väljer råstekt potatis, lättstekta ägg, bacon, broccoli och chilisås.
Kommentar: För ovanlighetens skull så har vi här hittat en lunchrätt som hela familjen tycker om. 🙂 Naturligtvis är det fråga om en rätt som går att variera ganska enkelt, för som vanligt så har alla sina egna små önskemål. Alla var nöjda i alla fall och det är ju huvudsaken. 😀
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, potatis, bacon, broccoli, familj, barn)