2015-12-23 (onsdag)
Dagen innan julafton bjöds det på en skinkgratäng, potatistapas och lite smakprov från sill-bordet.
Julskinkegratäng (se recept) | |
Potatistapas med rom och lax (se recept hos ica.se) | |
gravad lax | |
kallrökt lax | |
fransk löksill | |
löksill | |
senapssill | |
kokta ägg | |
grönkål (se recept) | |
hovmästarsås | |
minibaguetter |
- Tillaga julskinkegratäng och potatistapas.
- Koka ägg, värm grönkål och minibaguetter.
- Lägg upp olika sorters lax på serveringsfat.
- Ta fram hovmästarsås och olika sorters sill.
- Servera Lille Julaftons-middagen med minibaguetterna.
Sonen, 13 år: Äter motvilligt av gratängen. Är egentligen endast baguetterna han gillar av det som ställts fram.
Dottern, 15 år: Äter främst av sill- och laxalternativen från Lille Julaftons-buffén.
Pappan: “Julskinkegratäng och baguetter är inte dumt alls.”
Mamman: Smakade lite av varje och var väldigt nöjd med det. (Tapas-fyllningen var det enda som inte fick godkänt.)
Kommentar: De rostade småpotatisarna var väldigt goda men fyllningen var ingen höjdare, så den kommer att bytas ut i fortsättningen, för en fortsättning blir det garanterat. Det passar ju väldigt bra att man lägger upp laxen på serveringsfat som plastas in redan dagen före julafton. Man sparar tid på den stora dagen och man får ett riktigt gott smakprov dagen innan. 😀
(Andra bloggar om: Lille Julafton, mat, middag, jul, potatis, matblogg, barn, familj)