2016-06-13 (måndag)
Familjens favoritmatlåda som går utmärkt att ätas kylskåpskall.
jasminris (nykokt eller överblivna rester) | |
grillad / ugnsstekt kyckling | |
broccoli (fryst) | |
Broccoli Mexicana (fryst grönsaksblandning från Findus) |
- Ugnsstek kycklingfiléer, eller använd färdigstekt/grillad kyckling. Låt svalna.
- Koka jasminris och låt svalna eller använd gårdagens rester.
- Häll upp lämplig mängd broccoli och grönsaksmix i en kastrull, fyll på med vatten och låt koka lämplig tid.
- Låt alla grönsakerna rinna av och svalna.
- Dela kycklingen i mindre bitar och blanda det tillsammans med lämpliga mängder av ris och grönsaker.
- Lägg kyckling/ris-blandningen i en matlåda och sätt på locket. Klar att tas med.
Kommentar: Även om vi ofta försöker att förnya lunchlådorna så återkommer vi ofta till denna klassiska matlåda. Rätten kan varieras i det oändliga, men enklast blir det om man hittar en färdig grönsaksmix som man blandar ihop med riset och kycklingen. Det går även att byta ut riset mot valfri pasta-sort.
Vi har förenklat det hela ytterligare genom att vi fryser in små 75 g-paket med färdighackade, ugnsstekta kycklingfiléer som kan tina ovanpå de kokande grönsakerna eller riset och sedan enkelt blandas ner i matlådan. 🙂
Uppdaterat: Nu när vi äntligen hittat en favorit-grönsaksblandning så verkar det som att Findus slutat att tillverka Broccoli Mexicana. Vi får m.a.o. leta efter en likvärdig ersättare.
(Andra bloggar om: mat, matlåda, recept, lunch, kyckling, ris, grönsaker)