2016-09-25 (söndag)
Mycket god och enkel laxrätt för två personer, klar på ca en timme.
2 st | laxfiléer, ca 250 g |
1 brk | kräftstjärtar i lake (ca 100 g finputsade) |
2,5 dl | vispgrädde |
1 msk | hackad, fryst dill |
salt och svartpeppar | |
Tillbehör: | |
kokt potatis | |
miniplommontomater |
- Tina laxfiléerna om de är frysta.
- Låt kräftstjärtarna rinna av och finputsa dem ev.
- Blanda grädden med hackad dill och smaka av med salt och peppar.
- Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form, strö över kräftstjärtarna och häll över grädden. Se till att allt täcks någorlunda av grädden.
- Tillaga mitt i ugnen i 200 grader, 20-25 minuter.
- Servera laxen och kräftstjärtarna tillsammans med kokt potatis, dillgrädden och något i grönsaksväg, t.ex. tomater eller gröna ärter.
Mamman: “Lax och kräftstjärtar i gräddig sås med tydlig smak av dill. Smakar lyckligtvis precis som man kan förvänta sig. Snabb, enkel och väldigt god fiskrätt.”
Kommentar: Förutsättningen för att gilla denna rätt är ju att man tycker om lax, dill och kräftstjärtar. Då mamman är ensam om göra detta i familjen så blev det två goda luncher till henne och ersättningsrätter till de andra.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, lax, familj, lunch, barn)