2016-10-14 (fredag)
Två generösa räkmackor att fira “Räksmörgåsens dag” och “Äggets dag” den 14:e oktober.
170 g | skalade, avrunna räkor (340 g inkl. lake) |
2 st | tekakor |
2 st | salladsblad |
2 st | ägg, hårdkokta |
1 st | cocktail-tomat |
2 skivor | gurka |
2 skivor | citron |
lite | majonnäs (se recept) |
några | dillkvistar |
- Låt räkorna i lake rinna av.
- Lägg salladsbladen på tekakorna och fördela hårdkokta, skivade ägg ovanpå.
- Klicka ut lite majonnäs på äggen och toppa med ett berg av räkor.
- Placera ut citron-, gurk- och tomatskivor samt dillvippor.
- Servera.
Mamman: “Smakar som en traditionell räksmörgås. Mycket god.”
Kommentar: Vanligtvis brukar vi använda oss av frysta räkor, antingen med skal eller utan, när vi gör något i räk-väg. Nu testade vi de inlagda räkorna och upptäckte att de var ett trevligt snabb-alternativ som faktiskt smakade förvånansvärt mycket räkor. 🙂
Se även: “Klassisk räkmacka” (med vetekaka och kokt ägg)
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, smörgåsar, räkor)