2016-11-20 (söndag)
Dottern i familjen överraskade med 19 st goda och väldigt snygga kondiskakor.
100 g | sötmandel |
100 g | Mariekex (25 st) |
240 g | strösocker (ca 2,5 dl) |
2 st | ägg |
200 g | smör |
175 g | mörkt choklad |
10-20 st | aluminiumformar |
- Smält smöret.
- Mixa sötmandel och Mariekex.
- Ställ ut 10-20 aluminiumformar på en ugnsplåt.
- Blanda mandel- och kexsmulorna med socker, ägg och det smälta smöret.
- Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter.
- Låt kakorna kallna.
- Smält chokladen och klicka ut den på kakorna. Tryck till med en sked så att chokladen flyter ut mot kanterna.
- Låt stelna och förvara i lufttäta burkar i kylen (eller frys in dem) tills de ska serveras.
Hela familjen: “Mycket goda kakor.”
Kommentar: Dottern spenderade helgen hos sin mormor och kom hem med ett recept som hon genast testade, till familjens stora glädje. 😀
(Andra bloggar om: recept, kondiskaka, kakor, baka, familj)