Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-10-31 (tisdag)
pumpafrön rostade pumpafrön Halloweenpumpa

Kärnorna som blev över efter att Halloween-pumpan karvats ur blev supergoda rostade.

2 dl pumpakärnor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
  1. Skölj pumpakärnorna och låt dem rinna av.
  2. Blanda kärnorna med rapsolja och salt och bred ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta kärnorna i 20-30 minuter i 175 grader varm ugn tills de fått fin färg.
  4. Rör runt några gånger under tiden och se till att de inte blir alltför brända.

Kommentar: Enligt spisa.nu, där vi hittade receptet, så kan man även steka kärnorna (blandade med olja och lite salt) på ganska hög värme i ca 5 minuter i stekpanna tills de är gyllenbruna och krispiga. Det ska även gå att torrosta dem i stekpanna och ugn men de lär inte bli lika krispigt goda då.

Vi testade endast tillvägagångssättet i receptet ovan och det blev väldigt bra. Vi hade dock för oss att man inte skulle äta kärnorna med skalet på utan endast det lilla mjuka fröet, men dessa var så spröda och goda att det inte var några problem. Allt åts upp och snabbt gick det. 😀

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se