2018-01-04 (torsdag)


Enkel förrätt som kan göras lite lyxigare med olika sorters topping
Rårakor: | |
potatis (1 relativt stor potatis ger 2 rårakor) | |
salt | |
peppar | |
smör (att steka i) | |
Tillbehör: | |
creme fraiche / smetana | |
hackad rödlök | |
skalade räkor | |
stenbitsrom / löjrom | |
avokado i skivor |
- Skala och finriv potatisarna. Krama ur vätskan och forma till tunna plättar.
- Stek rårakorna i smör i en stekpanna i några minuter på varje sida tills de blir genomklara och frasiga.
- Servera med valfritt tillbehör som förrätt, lättlunch eller nattamat.
Kommentar: Rårakor är något som både mamman och barnen tycker riktigt bra om och därför fungerar de bra både som förrätt vid finare middagar och kvällssnack när man är sugen på något litet extra. Mamman har gärna alla ovanstående tillbehör på sina rårakor medan sonen föredrar dem med creme fraiche och rödlök och dottern tycker att de är bäst naturella.
Pappan har däremot aldrig visat något intresse för dem, men det är inget vi klagar över. Ju fler som vill ha desto omständigare blir det att tillaga och desto längre blir det mellan gångerna. Visst letar vi efter rätter som alla i familjen uppskattar, men ibland är det bra att vi har så pass olika viljor och smaklökar. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, familj, barn, lunch, förrätt, nattamat)