2020-12-30 (onsdag)
För att underlätta de sista förberedelserna inför vår trerätters-nyårsmiddag kommer här en checklista:
Förrätter: |
Räkcocktail (se recept) och vitt vin (eller Avokadomousse med räkor och stenbitsrom) |
Skagenröra och avokado på baguette (eller Räkor och mosad avokado på rostat bröd) |
Brieost på salta kex |
Skinka på baguette |
Huvudrätt: |
Fläskytterfilé med sambalgräddsås och kokt potatis / pommes (se del av recept) |
blandad grönsallad |
svartvinbärsgelé |
Efterrätt: |
Choklad- och vaniljpannacotta med krossade hallon (se recept hos mathem.se) |
Singoalla |
Kvälls-snacks: |
Chips och dippa |
Glass med sås och strössel |
Blandade kolor från Gränna |
Drycker: |
Fanta |
Multivitamindryck |
Vatten |
Mineralvatten (som nyårsbubbel) |
Kommentar: Familjens nyårsfirande har skiftat med åren och ibland bestått utav trerättersmeny med efterföljande ost- och chipsbrickor för att ibland inte vara mycket mer än något från den lokala pizzerian. Gemensamt är att det alltid varit något som familjemedlemmarna kommit fram till tillsammans och som alla vill ha. I år blir det en kött-och-potatis-middag med en oprövad dessert och individuella förrätter, vilket ska bli roligt att se resultatet av. Vi återkommer med receptet och omdöme ang. pannacottan.