2006-08-10 (torsdag)
Ungefär 1½ timme tar det att tillaga denna uppskattade grillrätt.
ca 1 kg | potatis |
6 st | fläskkotletter |
grillolja allround, Santa Maria | |
grillkrydda, Santa Maria | |
1 st | zucchini |
matolja (att pensla zucchinin) | |
salt | |
svartpeppar, malen | |
några | cocktailtomater |
några | vindruvor |
2 dl | kaffegrädde |
- Torka och snitta kotletterna. Pensla dem med grilloljan. Låt de ligga och marineras ett tag.
- Skrubba och koka potatisen.
- Torka av kotletterna, strö på lite grillkrydda och lägg dem på grillen. Vänd någon gång.
- Skölj och skiva zucchinin. Pensla skivorna med oljan och strö på salt och svartpeppar.
- Grilla zucchinin lite snabbt när kotletterna är färdiggrillade.
- Skölj, halvera och blanda tomaterna och vindruvorna.
- Servera de grillade kotletterna med kokt potatis, kaffegrädde, grillad zucchini och vindruvssallad.
Sonen, 4 år: Äter som en liten gam. Mängder med potatis, kött, grädde och vindruvor åker ner med en väldans fart.
Dottern, 5 år: Även hon är en liten gam. Verkade inte bli mätt, trots att hon tryckte i sig enormt med potatis, kött, vindruvor och tomater.
Pappan: Tyckte mycket om maten. Tog t.o.m. flera zucchiniskivor. Imponerande.
Mamman: “Grillchefen gjorde det igen! Supergott!” (Ingen falsk blygsamhet här inte.)
Kommentar: Roligt att testa med olika saker på grillen. Trevligt att det för en gångs skull inte bara är mamman som äter av experimenten.