2006-10-31 (tisdag)
Ca 45 minuter tar det att tillaga denna falukorv-variant.
400 g | falukorv |
potatis (till 4 pers.) | |
2 st | morötter, stora |
flytande Milda (att steka i) | |
lingon |
- Skala och koka potatisen.
- Dela korven i stora bitar och skiva dem på längden.
- Stek korven i lite matfett på medelvärme i några minuter på varje sida.
- Skölj, skala och råriv morötterna.
- Kör den kokta potatisen genom en potatispress.
- Servera den stekta falukorven med pressad potatis, rårivna morötter och en klick lingon.
Sonen, 4 år: Äter lite potatis, en hel del morötter men varken korv eller lingon.
Dottern, 5 år: Älskar pressad potatis och lingon. Korven och morötterna passade av någon anledning inte idag.
Pappan: Är verkligen trött på korv.
Mamman: “Ingen överraskning. Smakar precis som förväntat. Ganska gott.”
Kommentar: Är som vilken annan falukorvrätt som helst. Räddaren i nöden m.a.o.