2006-12-10 (söndag)
Enkelt, billigt och gott av skinkgrytbitar, som endast tar 40 minuter att tillaga.
400 g | skinkgrytbitar |
1 st | gul lök |
flytande Milda (att steka i) | |
Grillkrydda, Santa Maria | |
potatis (till 4 pers.) | |
1 st | morot |
3 dl | vatten |
- Skala och koka potatisen.
- Skala och skär löken i halvtjocka skivor. Fräs i stekpanna.
- Klipp ner skinkgrytbitarna till små bitar och fräs dem tillsammans med löken tills allt är genomstekt. Krydda rejält med grillkryddan.
- Tillsätt vattnet och låt puttra några minuter.
- Skala och råriv moroten.
- Pressa potatisen genom en potatispress när den är klar.
- Servera grytbitarna med pressad potatis, skysås och rårivna morötter.
Sonen, 4 år: Äter en hel del pressad potatis och morötter. Vägrar att smaka grytbitarna, löken och skyn.
Dottern, 6 år: Mycket glad för rätten, speciellt skyn. “Kan jag få mer sav?” hördes hela tiden. Löken var det enda hon ratade.
Pappan: “Den var väl god. Det var inget märkvärdigt, men det var gott.”
Mamman: “Gott med pressad potatis, kryddig sky, morötter och lök. Köttet är ganska tamt men ätbart.”
Kommentar: Om sonen är på rätt humör och inte köttvägrar så är detta en bra rätt som hela familjen kan äta sig mätta av.