2006-12-22 (fredag)
Matig och god mellanmålsmacka som mättar i julstressen.
1 st | vetekaka |
2-3 st | köttbullar, stekta och kalla |
3 st | miniplommontomater |
lite | rödbetssallad |
1 st | salladsblad |
Lätta |
- Skölj och torka salladen och tomaterna.
- Bred Lätta på vetekakan.
- Skiva tomaterna, lägg kantbitarna åt sidan.
- Dela varje köttbulle i fyra delar.
- Lägg salladen på vetekakan.
- Bred ut ett lager rödbetssallad på salladen.
- Varva köttbullar och tomater ovanpå rödbetssalladen.
Sonen, 4 år: “Blä!”.
Dottern, 6 år: Äter glatt vetekaka med köttbullar och massor med tomater bredvid.
Pappan: Tycker inte om rödbetssallad, föredrar skinkmackor.
Mamman: “Mumsigt! Mycket gott och mycket mättande.”
Kommentar: Använder här Dafgårds köttbullar, blir dock godare med egengjorda julköttbullar.