2007-02-04 (söndag)
Enkel rätt för två pers. som tar lite mindre än en timme att tillaga.
ris (till 2 pers) | |
2 st | kycklingfiléer |
1 st | gul lök |
flytande Milda (att steka i) | |
salt | |
svartpeppar, grovmalen | |
paprikapulver, Santa Maria | |
3 dl | vispgrädde |
1/4-1/2 st | hönsbuljongstärning, Knorr |
1 brk | “Hela tomater i tomatsås” |
soja, Colorit | |
broccoli (till 2 pers.) |
- Koka riset.
- Skölj, ansa och dela kycklingen i mindre bitar.
- Skala och grovhacka löken.
- Fräs löken och kycklingen tillsammans i ett stekjärn/stekgryta.
- Häll i sparsamt med salt, peppar och paprikapulver.
- Häll i grädden, smula ner buljongtärningsbiten och rör om. Låt rätten småputtra ett tag.
- Hacka tomaterna i mindre bitar. Häll i hela burkinnehållet i kycklingröran.
- Använd Colorit till att ge grytan en aptitlig färg.
- Låt grytan småputtra tills kycklingen är klar rakt igenom. Smaka ev. av med mer kryddor.
- Koka broccolin.
- Servera kycklinggrytan med kokt ris och broccoli.
Sonen, 4 år: Vill inte smaka.
Dottern, 5 år: Vill inte smaka.
Pappan: “Inte dumt alls.” säger han när han tar sin andra stora portion.
Mamman: “Mycket god och krämig smak. Passar mycket bra tillsammans med ris och broccoli.”
Kommentar: Barnen är inte alls förtjusta i denna rätt, pappan tycker om den och mamman älskar den.
Favorit-i-repris-kommentar: När jag lagade rätten 06-11-17 så serverade jag den med kokt potatis och grönsallad. Det var mycket gott, men detta var om möjligt ännu godare.