2007-02-21 (onsdag)
Smakrika kotletter i ugn till fyra personer som tar under en timme att tillaga.
6 st | kotletter |
flytande Milda (att smörja in formen med) | |
Grillolja chili, Santa Maria | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
ris (till 4 personer) | |
1 påse | grönpepparsås, Blå Band |
2 dl | standardmjölk |
1/2 dl | vatten |
broccoli, fryst (till 4 pers.) | |
(ketchup, chilisås) |
- Skölj, torka och snitta kotletterna. Vänd dem i lite grillolja och lägg dem i en insmord ugnsform. Krydda med piffi på ena sidan.
- Stek kotletterna mitt i ugnen i 225 grader i ca 20-30 minuter, tills de är genomstekta, vänd ej.
- Koka riset.
- Koka broccolin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Vispa ner såspulvret i 2 dl mjölk och ½ dl vatten, koka upp och sjud 2 minuter under omrörning.
- Servera kotletterna med kokt ris, broccoli och grönpepparsås.
Sonen, 4 år: Äter mycket ris med ketchup och en hel del kött.
Dottern, 6 år: Är inte så glad för ris, men äter desto mer av köttet, såsen och broccolin. Ju kryddigare desto godare, tydligen.
Pappan: “Köttet var ju inte så kryddat”, sade han och tog chilisås till. (“Aaah, det bränner ju på tungan.” tjöt han efter ett tag när han märkte att det bara var på ett fåtal ställen som grilloljan inte hade satt så mycket smak.)
Mamman: “Smakrikt och smaskigt. Grönpepparsåsen var pricken över i:et som attackerar de smaklökar som skonats från chilin.”
Kommentar: Kotletter blir verkligen saftigare när de tillagats i ugnen.