2006-09-25 (måndag)
God kaka till kaffet. (30 min att svänga ihop, 40 min i ugnen).
150 g | margarin |
3 st | ägg |
2½ dl | socker |
3½ dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
2 tsk | vanillinsocker |
ströbröd (till formen) | |
margarin (till formen) |
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en hålform, ca 1½ liter.
3. Smält margarinet och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker i en annan skål.
6. Rör ner blandningen i äggsmeten.
7. Rör ner det smälta margarinet.
8. Rör om tills allt är väl blandat.
9. Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen 40-50 min.
Sonen, 4 år: Kakmonster.
Dottern, 5 år: Kakmonster.
Pappan: Utsvultet Kakmonster med stort K.
Mamman: Tycker om sockerkaka.
Kommentar: Kakan blev god, trots en liten miss. Jag hade den inne 40 minuter i 200 grader istället för 175 grader. Märkte ingen skillnad, när jag väl skurit bort den svarta undersidan.