2007-08-03 (fredag)
Ca 22 minuter tar det att laga denna mumsiga kolasås som ska serveras varm.
½ msk | kakao |
2 msk | socker |
1 msk | ljus sirap |
2 dl | vispgrädde |
½ msk | margarin |
1 tsk | vanillinsocker |
- Blanda allt utom vanillinsockret i en kastrull.
- Koka på mellanvärme under omrörning tills såsen tjocknar och blir simmig.
- Tillsätt vanillinsockret.
- Servera varm till vaniljglass.
Sonen, 4 år: “Varför får man bara en portion?” Tyckte väldigt bra om såsen.
Dottern, 6 år: “Snälla… kan jag få lite sås till?” Även hon tyckte om såsen.
Pappan: “Jag tyckte den var jättegod. Den var mycket godare än chokladsåsen, som var för rinnig.” (Vi testade en chokladsås först, ska skriva ett inlägg om det lite senare.)
Mamman: “Den var inte dum alls, men jag tyckte ändå att chokladsåsen var godare.”
Kommentar: Har man lite vispgrädde över som man inte vet vad man ska göra med, så är detta en uppskattad lösning. Receptet hittade jag i ICA bokförlags “Rutiga Kokboken”.
Lite tidsuppgifter: Såsen började att koka ca 5 minuter efter jag satte kastrullen på plattan. Rörde runt den mesta delen av tiden. Sedan kokade den i ca 12 minuter under omrörning.