2007-09-08 (lördag)
Det tar ca 15 minuter att röra ihop såsen, som blir bättre om den får stå ett tag.
½ st | liten lök |
2 msk | citronsaft |
ca 1 brk | hela tomater i burk (använd lite av vätskan + alla tomaterna) |
1 tsk | chili-pulver; “original chili spicemix”, Santa Maria, glasburk, 44 g |
1 krm | svartpeppar |
1 tsk | socker |
½ tsk | salt |
- Skala och hacka löken fint.
- Hacka tomaterna fint.
- Pressa citronen.
- Blanda allt, låt stå i kylen/svalen en stund.
- Servera tacosåsen till tacos/burritos eller dylikt.
Sonen, 5 år: Äter inte tacosås.
Dottern, 6 år: Tyckte att den var god, märkte inte att det var en annan sort.
Pappan: “Lite mycket lök för min smak. Annars var den god.”
Mamman: “Lagom med lök, men kanske en aning för mycket citronsmak.”
Kommentar: Nästa gång tar jag lite mindre citron och lite mindre lök. Kanske vitvinsvinäger och rödlök istället?
Uppdaterad 2009-04-25: En förbättrad variant hittar ni här.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, matblogg, såser, tillbehör, taco)