2007-09-21 (fredag)
Ännu ett sätt att tillaga och servera kotletter på. Denna rätt tar ca 40 minuter.
4 st | fläskkotletter |
lite | rapsolja |
några stänk | salt |
några stänk | malen svartpeppar, Santa Maria |
några stänk | chili-pulver; “original chili spicemix”, Santa Maria |
——- | |
Tagliatelle Fullkorn, Kungsörnen | |
(snabbmakaroner, Kungsörnen) | |
tomater | |
gurka | |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) | |
ketchup, Felix |
- Förbered kotletterna: klipp bort ben, snitta och torka.
- Lägg kotletterna i en skål. Pudra över lite salt, peppar och chilipulver. Droppa lite olja över dem och klappa in marinaden lite lätt. Vänd på köttet och upprepa. Låt ligga och marineras i ca 15 minuter, vänd någon gång.
- Stek kotletterna, i lite flytande Milda i ett stekjärn, några minuter på varje sida tills de är genomstekta.
- Koka pastan.
- Skölj och skiva/klyfta grönsakerna.
- Servera kotletterna med pasta, grönsaker och bbq-sås/ketchup.
Sonen, 5 år: Tycker om kotletter i allmänhet och denna chilivariant var inget undantag. Åt även glatt av makaronerna och gurkan.
Dottern, 6 år: Smakade köttet, men var inte så imponerad. Makaronerna åt hon inte heller så mycket av. Tur att hon tycker om grönsaker, annars hade hon knappt ätit något alls.
Pappan: Märkte att köttet var annorlunda tillagat. Imponerande. “Inte så kryddigt, men gott.” Åt både makaroner och tagliatelle, men verkade inte ha någon speciell åsikt. Äter mest för att han ska, inte för att han vill.
Mamman: “Tagliatellen visste jag sedan innan att den var god, trots att den kliar till i halsen när man sväljer den. Den passar dessutom utmärkt ihop med bbq-såsen. Även marinad-experimentet blev lyckat, så jag var nöjd iallafall.”
Kommentar: Mamman tycker om fullkornstagliatelle, sonen tycker om “vanlig” pasta, dottern tycker inte om någon annan pasta än spaghetti och pappan äter det mesta mer eller mindre glatt. Inte lätt att göra alla glada.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kotletter, familj, matblogg)