2007-11-13 (tisdag)
Resterna av middagskycklingen passar utmärkt i ett pitabröd. Här till tre pers.
6 st | pitabröd |
1-2 st | tillagade kycklingfiléer (se recept: Ugnsstekt dragonkycklingfilé) |
½-1 st | gurka |
några | små-tomater |
1-2 st | salladsblad |
lite | majs, djupfrysta, Findus |
- Häll upp majsen i en kastrull, täck med kallt vatten och låt koka upp. Dra sedan kastrullen från plattan, tillsätt 2 dl kallt vatten och låt stå några minuter med locket på.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Skölj och hacka tomat och gurka.
- Skölj, torka och strimla salladen.
- Värm pitabröden några minuter i brödrosten.
- Låt var och en fylla sina pitabröd med vad de vill av kyckling och grönsaker.
Sonen, 5 år: Äter 2 ½ pitabröd med en enorm aptit. Fyller dem med kyckling, gurka och majs. “Jag äääääälskar kyckling.”
Dottern, 6 år: Även hon åt snabbt upp sina 2 ½ pitabröd. Hon fyllde dem med kyckling, gurka, tomat och majs.
Mamman: “Pitabrödet kändes en aning torrt, men annars så var detta väldigt gott. Kanske en vitlökssås till nästa gång?”
Kommentar: Jag trodde inte att barnen skulle äta så mycket som de gjorde. Nästa gång får jag köpa fler eller större pitabröd. Roligt att de tyckte om det iallafall.
Anledningen till att sonen var så positivt inställd till pitabröden var att det var han själv som valde ut dem när vi var och handlade. Det lönar sig tydligen att försöka få barnen att intressera sig för “råvarorna”.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, kycklingfilé, pitabröd, matblogg, barn)