2007-12-01 (lördag)
Mycket god pastasallad som passar bra som bjudmat vid olika tillställningar.
Farfalle, Barilla (pastafjärilar) | |
rapsolja | |
kassler | |
tomat | |
gurka | |
majskorn, frysta, Findus | |
salladsdressing, Kavli (Thousand Island / Vitlök) | |
franskbrödsbullar | |
Lätta | |
ost (Prästost, mellanstark) |
- Koka pastan och låt svalna. (Häll ev. i lite olja så att de inte klibbar ihop.)
- Koka majsen enligt anvisningarna på påsen. Låt svalna.
- Skölj och dela gurkan och tomaten i mindre bitar.
- Putsa kasslern och skär den i mindre bitar.
- Blanda pasta, kassler, tomat, gurka och majs i lämpliga proportioner i en stor skål.
- Servera pastasalladen tillsammans med salladsdressing och frallor med smör och ost.
Sonen, 5 år: Trots att han tycker om allt utom tomaterna så ville han inte smaka, utan åt endast några ostmackor.
Dottern, 7 år: Smakade några kasslerbitar, som hon tyckte om, men nöjde sig med en macka utan ost.
Pappan: Kocken var väldigt nöjd med resultatet och åt med god aptit.
Mamman: “Mycket gott. Vitlöksdressingen var pricken över i:et.”
Kommentar: Vet inte riktigt hur mycket av varje ingrediens man ska ta, det var faktiskt pappan som stod för matlagningen den här gången. Man får helt enkelt gå på känsla och anpassa till hur många man tror kommer att äta av det.
Vi hade även tänkt att ha i tunna purjolöksringar, men så blev det inte. Kanske nästa gång.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, pastasallad, bjudmat, familj, kassler)
I do believe all of the concepts you’ve introduced for your post.
They’re very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are
too brief for starters. May you please prolong them a bit from next time?
Thank you for the post.