Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-12-09 (söndag)
julskinka

Enkelt att griljera skinka själv, men Scans skinka var alldeles för salt.

2,3 kg färdigkokt julskinka utan svål, Scan Piggham
1 st ägg
1½ msk senap
ströbröd
  1. Putsa till fettet på den färdigkokta skinkan.
  2. Slå sönder och vifta till ägget med en gaffel och blanda med senapen.
  3. Pensla skinkan med äggblandningen och strö över ströbrödet.
  4. Griljera i 225 grader mitt i ugnen ca 25 minuter. Håll koll regelbundet, ingen blir glad av en svart skinka. Låt svalna.

Pappan: “Alldeles för salt för min smak.”
Mamman: “Nästan som att äta rent salt, med en svag skinksmak. Fungerade att ha på mackan under ett senapstäcke, men knappast på jultallriken. En mycket stor besvikelse.”

Kommentar: Samma sorts skinka som vi hade förra året, men i år var den extremt salt. 160 kronor åt skogen. Måste hitta en annan sort till julafton, men vilken? Denna brukar ju vara bra.

(Andra bloggar om: , , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se