2007-12-09 (söndag)
Enkelt att griljera skinka själv, men Scans skinka var alldeles för salt.
2,3 kg | färdigkokt julskinka utan svål, Scan Piggham |
1 st | ägg |
1½ msk | senap |
ströbröd |
- Putsa till fettet på den färdigkokta skinkan.
- Slå sönder och vifta till ägget med en gaffel och blanda med senapen.
- Pensla skinkan med äggblandningen och strö över ströbrödet.
- Griljera i 225 grader mitt i ugnen ca 25 minuter. Håll koll regelbundet, ingen blir glad av en svart skinka. Låt svalna.
Pappan: “Alldeles för salt för min smak.”
Mamman: “Nästan som att äta rent salt, med en svag skinksmak. Fungerade att ha på mackan under ett senapstäcke, men knappast på jultallriken. En mycket stor besvikelse.”
Kommentar: Samma sorts skinka som vi hade förra året, men i år var den extremt salt. 160 kronor åt skogen. Måste hitta en annan sort till julafton, men vilken? Denna brukar ju vara bra.
(Andra bloggar om: recept, jul, skinka, mat, julskinka, familj, matblogg, Scan)