2014-12-07 (söndag)
Rischoklad (eller risbräck som det även kallas) är en familjefavorit som tillagas året runt men speciellt till jul.
200 g | Marabou mjölkchoklad |
4 dl | Vårgårda Ris (puffat, rostat ris) |
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält det över vattenbad eller direkt i en kastrull på väldigt låg värme. Rör ofta och låt inte chokladen bli för varm.
- Rör ner puffat ris i den smälta chokladen.
- Bred ut massan på ett bakplåtspapper och låt stelna. (Eller klicka ut smeten i småkaks-/muffins-formar.)
- Skär chokladen i bitar. (Halvera ev. bitarna om formarna användes.)
- Förvara chokladen svalt.
Hela familjen: Alla tycker om detta chokladgodis som går snabbt att göra men som försvinner ännu snabbare, om man inte stoppar vissa familjemedlemmar.
Kommentar: Med tanke på hur gott detta julgodis är så är det inte helt fel att göra en dubbel sats när man ändå håller på. 🙂 Som vanligt så beror slutresultatet helt på vilken sorts choklad man använder, så det är bara att testa sig fram bland sina egna favoritchoklad.
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, choklad, jul, puffat ris, familj)