Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-01-16 (onsdag)
kroketter kotletter

God middag som blir klar på mindre än en timme.

1 påse potatiskroketter, Felix 800 g
4-6 st kotletter
lite flytande Milda
lite salt
lite Piffi Allkrydda, Kockens
1 påse béarnaisesås, BlåBand
1½ dl vatten
30 g margarin
broccolibuketter, frysta, Findus
(ev. gurka)
  1. Stek kroketterna i en ugnsform/långpanna i mitten av ugnen i 225 grader i 20-40 minuter. Rör om några gånger och salta försiktigt.
  2. Stek kotletterna, i lite flytande Milda i ett stekjärn, några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta och krydda med Piffi.
  3. Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
  4. (Skölj och dela gurkan i mindre bitar.)
  5. Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera kotletterna med kroketter, béarnaisesås och broccolibuketter.

Sonen, 5 år: Äter glupskt av kotletten, kroketterna och t.o.m. av såsen. Broccolin bytte han dock ut mot lite gurka.
Dottern, 7 år: Mycket glad för kroketter och béarnaisesås. Köttet och broccolin har hon heller inte så mycket emot. Hon tog dessutom lite gurka.
Pappan: Är inte så förtjust i vare sig kroketter eller béarnaisesås, men kött och broccoli tycker han om.
Mamman: “Mums! Mycket gott men kanske en aning för salta kroketter.”

Kommentar: Var försiktig när du saltar kroketterna, de tar åt sig mer än man tror.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se