2008-01-16 (onsdag)
God middag som blir klar på mindre än en timme.
1 påse | potatiskroketter, Felix 800 g |
4-6 st | kotletter |
lite | flytande Milda |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
1 påse | béarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | margarin |
broccolibuketter, frysta, Findus | |
(ev. gurka) |
- Stek kroketterna i en ugnsform/långpanna i mitten av ugnen i 225 grader i 20-40 minuter. Rör om några gånger och salta försiktigt.
- Stek kotletterna, i lite flytande Milda i ett stekjärn, några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta och krydda med Piffi.
- Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
- (Skölj och dela gurkan i mindre bitar.)
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera kotletterna med kroketter, béarnaisesås och broccolibuketter.
Sonen, 5 år: Äter glupskt av kotletten, kroketterna och t.o.m. av såsen. Broccolin bytte han dock ut mot lite gurka.
Dottern, 7 år: Mycket glad för kroketter och béarnaisesås. Köttet och broccolin har hon heller inte så mycket emot. Hon tog dessutom lite gurka.
Pappan: Är inte så förtjust i vare sig kroketter eller béarnaisesås, men kött och broccoli tycker han om.
Mamman: “Mums! Mycket gott men kanske en aning för salta kroketter.”
Kommentar: Var försiktig när du saltar kroketterna, de tar åt sig mer än man tror.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kotletter, kroketter, béarnaise)