2015-08-01 (lördag)
En sötsyrlig fruktsirap med tydlig smak av passionsfrukt som passar bra till grillad frukt.
4 st | passionsfrukter |
1 dl | vatten |
½ dl | strösocker (ca 45 gram) |
- Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet.
- Blanda fruktkött, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och sedan småkoka i 10-25 minuter, tills så mycket vätska försvunnit att det blivit en trögflytande sirap.
- Låt svalna / kallna.
- Servera såsen tillsammans med t.ex. grillad frukt och en klick turkisk yoghurt.
Barnen: “Nej tack.” Tydligen såg varken såsen eller de grillade nektarinerna, som serverades till, speciellt inbjudande ut.
Föräldrarna: Både mamman och pappan tyckte om den tydliga passionsfruktssmaken denna lite syrliga, men ändå söta, sås hade.
Kommentar: Denna sås rekommenderas om man letar efter något syrligt med mycket smak till sina grillade frukter och inte nödvändigtvis vill ha något supersött.
Uppdaterat 2015-08-02: “Grillade nektariner med passionsfruktssås“
(Andra bloggar om: recept, passionsfrukt, dessert, familj)