2008-04-06 (söndag)
Frusen cheesecake av Philadelphiaost och krossade chokladkakor.
ca 14 st | chocolate chip cookies (runda småkakor med chokladbitar i) |
3 st | ägg |
3 dl | vispgrädde |
2 dl | strösocker |
2 tsk | vanillinsocker |
200 g | Philadelphiaost |
- Krossa kakorna till små smulor. Använd hälften av dem till att täcka botten av en rund form med löstagbar kant.
- Skilj äggulorna från äggvitorna. Allt ska dock användas.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Vispa vispgrädden i en annan skål.
- Vispa äggulorna och sockret pösigt i en tredje skål. Blanda sedan även i vanillinsockret och osten.
- Rör ner grädden i ägguleblandningen. Vänd sedan även ner äggvitorna.
- Häll blandningen i formen, över kaksmulorna.
- Strö över resten av kaksmulorna.
- Täck över formen med t.ex. aluminiumfolie och ställ in den i frysen i några timmar*.
- Servera den som den är eller tillsammans med valfri frukt.
Sonen, 5 år: “Mmmm… den smakar som glass.” Tyckte väldigt mycket om den och ville ha mer.
Dottern, 7 år: Även hon tyckte mycket om den.
Pappan: Vägrade smaka.
Mamman: “Mumsig! Jag var lite misstänksam mot att ha ost i en glasstårta, men det fungerade mycket bra. Denna kommer jag att göra fler gånger.”
Kommentar: *Efter 9 timmar i frysen så tog jag ut ostkakan, tog loss den från formen, lade upp den på ett fat, tog på aluminiumfolie och satte in den i frysen igen. Det gick relativt lätt att få loss den från formen, men den behövde ytterligare några timmar i frysen för att den skulle bli riktigt genomfrusen.
Receptet är en mix av olika förslag jag hittat på olika internet-sidor och tar ca 40 minuter att röra ihop + tid i frysen. Vissa recept tycker att det räcker med 4 timmar i frysen, vissa tycker 7-8 timmar. Jag föredrar ännu längre tid.
(Andra bloggar om: recept, tårtor, cheesecake, glasstårta, barn, familj)
åh gud så gott det låter…
Smarrigt och snyggt
Oh Kanon god!! Jag brukar ha digestive kex istället och så gör jag alltid den dagen innan jag ska äta den, blir perfekt!!