2016-06-24 (fredag)
Midsommaraftons buffé innehöll många klassiker men även några nyheter.
Förrätt: | ||||||
Knäckebröd med gubbröra (se recept) | ||||||
Huvudrätt: | ||||||
dillkokt färskpotatis | matjessill | grillspett med fläskfilé, paprika och svamp | ||||
gräddfil | löksill | bbq-salsa (se recept) | ||||
kaffegrädde | Brantevikssill | |||||
klippt gräslök | varmrökt lax | hårdkokta ägg med stenbitsrom | ||||
hackad rödlök | kallrökt lax | hovmästarsås | ||||
hackad gul lök | gravad lax | romsås (se recept) | ||||
Dessert: | ||||||
jordgubbar | vispgrädde | marinerade jordgubbar | ||||
vaniljglass | strösocker |
Sonen, 13 år: Sonens midsommarmiddag bestod främst av grillspett, nypotatis, gräddfil, lök och grädde och avslutades med en rejäl portion jordgubbar med strösocker, glass och vispgrädde.
Dottern, 15 år: På dotterns tallrik syntes främst nypotatis, grädde, lök, ägg, sill, lax, hovmästarsås samt lite från grillspetten. Till dessert valde hon jordgubbar med vaniljglass.
Pappan: Pappan höll sig till sina midsommarfavoriter: potatis, grädde, gräslök, grillkött och bbq-salsa. Till efterrätt blev det jordgubbar, strösocker och vispgrädde.
Mamman: Som vanligt valde mamman lite av det mesta som fanns uppdukat. “Varför välja när allt är så gott?”
Kommentar: Förutom nypotatisen, det grillade köttet och jordgubbarna så är det inte många saker på midsommarbuffén som hela familjen kan enas om att det är “måsten”, vilket har gjort att vi varierar utbudet lite från år till år. 2014 hade vi t.ex. både hemlagade köttbullar, piroger och gubbröra medan vi 2015 satsade lite mer på sill och lax samt vår favorit-bbq-salsa till det grillade köttet. I år fortsatte vi på det spåret och kompletterade med grillspett och marinerade jordgubbar.
(Andra bloggar om: recept, middag, familj, midsommar, midsommarmat)