2008-04-16 (onsdag)
Ca 45 minuter tar denna bacon-rätt att tillaga.
jasminris (till 4 pers.) | |
2-3 pkt | bacon |
lite | Dressing Mix, Knorr Italiensk 9 g |
rapsolja | |
1 st | gurka |
soja, Kikkoman | |
(ketchup) |
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda lite salladsmix-pulver, olja och vatten i en skål.
- Skölj och tärna gurkan. Rör ner den i oljeblandningen. Låt stå tills resten av middagen är klar. Rör runt då och då.
- Knaperstek baconen.
- Servera baconen med jasminris, kryddig gurka och lite soja.
Sonen, 5 år: Tycker om bacon, jasminris och gurka utan dressing. Smakar lite soja, men föredrar ketchup till riset.
Dottern, 7 år: Inte så glad för jasminris, men åt en del med ketchup på. Tyckte om baconen och den “rena” gurkan.
Pappan: Mycket nöjd med middagen. Även han väljer ketchup i stället för soja.
Mamman: “En aning salt, men mycket gott. Jasminris och japansk soja är en mycket bra kombination. Tillsammans med den kryddiga gurkan blev det ännu godare.”
Kommentar: Detta bör nog inte ätas alltför ofta eftersom det är ganska salt och fett, men ibland kan det vara gott med något annorlunda.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, bacon, familj, barn)
Härliga recept du har i din blogg!