2016-09-16 (fredag)
God lunchpytt för två personer av kassler, potatis, morötter och kålrot.
½ st | kålrot (tärnad: ca 125 g) |
3 st | potatisar, normalstora (tärnad: ca 310 g) |
2 st | morötter, normalstora (tärnad: ca 110 g) |
ca 130 g | kassler, finputsad och skuren i tärningar |
ca 20 g | smör |
salt och svartpeppar | |
Tillbehör: | |
stekt ägg | |
råkostsallad (se recept) |
- Skala och skär potatis, morot och kålrot i tärningar.
- Putsa kasslern och skär den i tärningar.
- Stek allt i lite smör i ett stekjärn tills allt är lagom mjukt. Salta och peppra.
- Servera pytten med stekt ägg och råkostsallad.
Pappan: “Mycket god och smakrik pytt. Fungerar bra med råkostsallad men inlagda rödbetor är bättre.”
Mamman: “Det blev så mycket godare med kålrot i stället för lök i pytten. Råkostsalladen höjde rätten ytterligare. Mycket gott och förmodligen relativt nyttigt också.”
Kommentar: Rotfruktspytt kan man göra på många olika sätt, det är (nästan) bara att hacka ned vad man har hemma och hoppas på det bästa. Just denna kombination fungerade riktigt bra. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, rotfrukter, familj, kassler)