2017-01-08 (söndag)
Olika ostar, kex, nötter, oliver, fikon, choklad samt lite extra barnvänliga tillbehör fanns på familjens nyårsostbricka.
Ostar: |
Kex: |
Övriga tillbehör: |
Camembert, Président | Göteborgs Utvalda | fikonmarmelad (se recept) |
Brie, Président | Tuc Original, LU | torkade fikon |
Kvibille Cheddar, 6 månader | torrostade jordnötter | |
Castello Danablu | ostbågar | |
Kalamata-oliver | ||
Riesen-choklad |
Sonen, 14 år: Brie, Camembert, Cheddar, Tuc, olika sorters Göteborgs-kex, ostbågar och choklad var hans favoriter på ostbrickan.
Dottern, 16 år: Det var främst chokladen som lockade från ostbrickan. Hon föredrog chipsen och dippan som också serverades.
Pappan: Pappan är inte så intresserad av vare sig ost eller dippa men gillar choklad, ostbågar och chips och hittade därför en hel del tilltugg som föll honom i smaken i alla fall.
Mamman: Det mesta (förutom Danablu) uppskattades men favoriterna var Brie-osten, Cheddarn, Göteborgs-kexen, marmeladen, ostbågarna och chokladen. “Trevligt med mycket att välja på, men knappast nödvändigt.”
Kommentar: Slutsatsen vi drog efter denna “testa-lite-av-varje-ostbricka” var att vi inte behöver några blåmögelostar på våra framtida ostbrickor, att Cheddarosten var förvånansvärt god samt att det egentligen inte behövs så mycket mer extra-tillbehör än lite fikonmarmelad och kex och kanske någon chokladbit (förutom chips och dippa som uppskattades av de flesta). I kexväg så har vi nu hittat våra favoriter (Tuc och Göteborgs utvalda) som vi håller oss till i fortsättningen.
“Nyårsaftonstilltugg: Ostbricka – Chips och dippa – Nyårsbubbel”
(Andra bloggar om: nyår, nyårsafton, julblogg, ostbricka, familj)