2008-07-08 (tisdag)
Rester av kokt nypotatis steks snabbt upp tillsammans med lite gräslök.
lite | färskpotatis (kokta och kalla) |
lite | flytande Milda (till stekning) |
lite | salt |
lite | gräslök |
- Dela potatisarna i mindre bitar.
- Bryn dem i ett stekjärn. Låt dem bli genomvarma och få en fin färg. Salta eventuellt.
- Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar. Strö dem över potatisen.
- Låt potatis och lök steka tillsammans på svag värme lite snabbt.
Sonen, 5 år: Tycker inte om “pytt-i-panna” och vill därför inte smaka.
Dottern, 7 år: Hon vill först inte smaka, men ångrar sig senare och äter enormt mycket. Tyckte väldigt bra om det.
Pappan: “Mycket gott!”
Mamman: “Smaskig sommarmat!”
Kommentar: Enkelt och gott tillbehör till t.ex. en bit kött och en crème fraîche-röra. Blir dock snäppet bättre med fräst purjolök i stället för gräslök.
(Andra bloggar om: mat, recept, sommar, familjeliv, färskpotatis, nypotatis)