2017-08-06 (söndag)
En matig och väldigt god medwurstsmörgås som passar lika bra till frukosten som till en lätt lunch.
1 st | ciabatta (Dafgårds) |
7 skivor | Cognacsmedwurst (här: ICA:s enrisrökt) |
2 st | salladsblad |
10 skivor | gurka |
3 st | cocktail-tomater |
- Grädda ciabattan enligt anvisningar på förpackningen och dela den i två delar.
- Fördela salladsblad, skivor av cocktailtomater, gurka och medwurst på bottenskivan och lägg den andra brödskivan ovanpå.
- Servera.
Kommentar: Smörgåsar brukar vanligtvis behöva någon form av matfett men då medwursten är så pass fet i sig själv så kan denna del hoppas över utan att den saknas. Vill man tvunget ha något att bre på brödet så rekommenderar vi aioli eller vitlökssås i stället.
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, ciabatta, smörgåsar, medwurst)