2017-10-05 (torsdag)
Enkel och god lunch till en person som tar ca 30 minuter att tillaga.
Gräddstuvad kalkonlever: | |
ca 70 g | lever från en kalkon (i påse inuti fryst kalkon) |
½ | gul lök |
lite | smör (att steka i) |
lite | salt och svartpeppar |
1 dl | vispgrädde |
lite | Collorit |
lite | färsk timjan |
Tillbehör: | |
ris till 1 person (ej jasmin eller basmati) | |
blandad sallad | |
svartvinbärsgelé |
- Tillaga riset enligt anvisningarna på paketet/påsen.
- Skär levern i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
- Stek lever och lök i lite smör i ett stekjärn tills det fått fin färg. Salta och peppra.
- Häll i grädde och låt allt sjuda på lägre värme tills såsen fått en tjockare konsistens. Tillsätt ev. lite Collorit för färgens skull.
- Tillsätt lite plockade timjanblad mot slutet.
- Servera den gräddstuvade kalkonlevern med kokt ris, svartvinbärsgelé och sallad.
Kommentar: När familjen för en tid sedan tillagade en helstekt kalkon kom även kalkonlevern (som fanns i en påse inuti den djupfrysta kalkonen) till användning. Inte helt oväntat så var det endast mamman som var intresserad och fick därmed en utsökt lunch medan resten av familjen åt annat. Med tanke på den lilla mängd lever som fanns så var det en bra lösning. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, kalkon, lunch, lever, familj)