2017-10-01 (söndag)
Rester från en kalkonmiddag och en tacomiddag gav tre (sex halvor) uppskattade kalkonwraps.
3 st | tortillabröd (här: Santa Maria Original) |
6 skivor | bacon |
120 g | ljust kalkonkött |
isbergssallad | |
röd paprika, i skivor | |
Guacamole: | |
1 st | avocado |
1 msk | tacosås (här: Santa Maria, Medium) |
vitlökspulver | |
salt | |
svartpeppar | |
citronsaft |
- Gör avokadomoset: mosa köttet av en avocado och blanda det med tacosås och smaka av med vitlökspulver, salt, svartpeppar och citronsaft.
- Knaperstek baconen.
- Fördela avocadomoset på tre tortillor.
- Lägg kalkonköttet längs mitten av de tre tortillorna.
- Lägg knaperstekt bacon över.
- Lägg isbergsallad och paprika över.
- Vik in sidorna av tortillabröden över fyllningen. Rulla sedan ihop wraps:en hårt.
- Dela på mitten och servera.
Kommentar: Har man rester efter en helstekt kalkon och taco-middag så kan man fresta med dessa supergoda wraps. Då vi inte hade mer kalkonkött än till tre wraps så var det mamman och sonen som fick nöjet att smaka dem (de andra var inte intresserade) och betyget var mer än godkänt. Ytterligare ett recept som kommer att återanvändas vid nästa helstekta kalkon m.a.o. 😀
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, smörgåsar, kalkon, bacon, familj)