2017-06-14 (onsdag)
Enkelt och gott med italiensk plockmat till fest eller soffmys. Justera mängd efter önskat antal.
Mozzarella-tilltugg: | |
mini-mozzarella | |
basilikablad | |
körsbärstomat | |
Parmaskinka-tilltugg: | |
Prosciutto di Parma | |
basilikablad | |
galiamelon |
- Kärna ur melonen och dela fruktköttet i tärningar. Dela parmaskinkan i mindre bitar.
- Montera aptitretarna enligt ingredienslistan och bilderna ovan.
- Servera som mingelmat eller matigare tilltugg vid hemmamyset.
Kommentar: Vare sig man ska bjuda hem gäster och behöver något snabbt, matigt och gott att inleda med eller vill ha lite variation till kvällsmyset så passar dessa klassiska italienska aptitretare väldigt bra. Många smaker utan onödigt krångel. 😀 Ett tips är att servera en del tomater och melonbitar utan något på, i alla fall om man vill öka chanserna att alla i familjen ska uppskatta tilltugget. 😉
(Andra bloggar om: recept, mat, aptitretare, melon, parmaskinka, mozzarella, tilltugg)