2017-12-11 (måndag)
Test av Lysekils glutenfria Jansons Frestelse.
1 st | Jansons Frestelse (Lysekils, 350 gram = 2-3 portioner) |
Tillagningsanvisningar enligt förpackningen:
Stekugn: Värm ugnen till 225 grader. Ställ den djupfrysta rätten i nedre delen av ugnen.
Tillaga i ca 35 minuter.
Mikro: Tillaga den djupfrysta rätten på 750W i ca 9-10 minuter.
Observera att tiden kan variera något mellan olika ugnar.
Servera tillsammans med grönsallad, hårt knäckebröd och en god ost.
Kommentar: Efter förra årets Janssons-test, då Dafgård fick godkänt för sin variant, så gjordes det en test av Lysekils Jansons Frestelse, men resultatet blev inte lika bra.
Konsistensmässigt så var den ganska torr, men med mjuka och fina potatisbitar. Det största problemet var dock smaken, som enligt mamman hade en intensivt söt ton som tog över alltför mycket efter ett tag. Kanske finns det de som vill ha en söt Jansson men här hemma gjorde den ingen större succé och kommer därför inte att köpas hem fler gånger.
Betyg: 1+/5
(Andra bloggar om: produkttest, Lysekils, Janssons Frestelse, Jansons Frestelse, anjovis, potatis, julbord, jultallrik, julblogg, familj)
Den är söt eftersom den innehåller både socker, sirap o h fruktos… Helt bedrövlig smak…