2008-10-05 (söndag)
Recept på en snabb, enkel och kall senapssås som passar bra till olika fiskrätter.
1 dl | crème fraîche |
2-3 tsk | senap, Slotts |
lite | vitpeppar, malen |
lite | salt |
- Blanda crème fraîche och senap i en skål.
- Salta och peppra efter smak. Låt stå svalt ett tag.
- Servera såsen till fisk.
Sonen, 6 år: Ville inte smaka.
Dottern, 7 år: Smakade såsen på eget initiativ, men sågade den rejält: “Bä. Den smakar konstigt.” (Tilläggas bör att hon inte tycker om senap.)
Mamman: “God sås som mest smakar senap. Fungerade bra ihop med kokt pangasius.”
Kommentar: Jag kan även rekommendera receptet på den något mildare “kall sås till fiskpinnar“ med bl.a. bostongurka och gräslök.
(Andra bloggar om: mat, recept, sås, tillbehör, fisk, barn, matlagning)