Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-01-04 (söndag)
pytt-i-panna pytt

Rester av julskinka gör sig väldigt bra i en hemlagad pytt-i-panna.

4 st potatisar, normalstora
½ st gul lök, liten
lite smör (att steka i)
1-2 st skivor av julskinka, tjocka
salt
vitpeppar, malen
svartpeppar, malen
  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Skala och skär potatisarna i väldigt små tärningar.
  3. Stek lök och potatis i lite smör i ett stekjärn tills potatisen är mjuk rakt igenom och har fått fin färg.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Tärna julskinkan fint och låt den steka med i pytten några minuter.
  6. Smaka eventuellt av med mer kryddor.
  7. Servera pytten tillsammans med stekt ägg, någon grönsak och ev. rödbetor eller ketchup.

Sonen, 6 år: Vill inte ha.
Dottern, 8 år: “Den var jättegod, mamma!” Mycket bra betyg eftersom hon i vanliga fall ratar alla pytt-varianter förutom Findus oxpytt.
Pappan: Var inte hemma, så han missade en utsökt lunch. Synd.
Mamman: “Mycket god pytt. Jag brukar ha ketchup till annan pytt, men till denna passade det ej. Smaken var alltför god för att döljas. Att jag delat allt i ännu mindre bitar än vanligt var även det ett stort plus.”

Kommentar: Receptet ger en god lunch till två personer och tar under en timme att tillaga.

Uppdaterad 09-01-09: Julskinksresterna kan även användas till en god “Gratäng av potatis och julskinka“.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se