2009-02-06 (fredag)
Uppskattad middag som tar ca 40 minuter att tillaga.
3 st | skinkbiffar |
smör (att steka i) | |
Grillkrydda, Santa Maria | |
3 dl | vispgrädde |
soja, Collorit | |
broccolibuketter, frysta | |
1 påse | pulvermos, ICA (till ca 2 pers) |
6½ dl | vatten |
en klick | smör (till moset) |
(ev. pastahjul) |
- Torka skinkbiffarna.
- Stek biffarna några minuter på varje sida i lite smör på ett stekjärn som har ett tillhörande lock. Krydda.
- Häll grädden i samma stekjärn som biffarna.
- Sänk värmen, lägg på locket och låt biffarna puttra i grädden i några minuter tills de är genomklara.
- Rör ner några stänk colorit i gräddsåsen.
- (Koka pastan.)
- Tillaga potatismoset enligt anvisningarna på paketet.
- Koka broccolin.
- Servera skinkbiffarna med potatismos (eller pastahjul), gräddsås och kokt broccoli.
Sonen, 6 år: Åt glupskt utav kött, pastahjul och ketchup.
Dottern, 8 år: Åt kött, broccoli och mos i mängder. Mycket nöjd.
Pappan: Mycket glad för det möra köttet som han tyckte smakade väldigt gott och passade bra ihop med både såsen och pastahjulen.
Mamman: “Köttet var väldigt mört och såsen mycket smakrik. Väldigt gott. Passade bra ihop med mosen och broccolin. Lyckat.”
Kommentar: Visst hade en riktig, hemlagad potatismos varit att föredra men denna gång krävdes en rätt som praktiskt taget sköter sig själv så då fick det bli pulvermos, till dotterns glädje. Killarna, som inte äter pulvermos, fick däremot pastahjul och var väldigt nöjda med det.
Skinkbiffar kan även serveras tillsammans med kokt potatis eller som en lite festligare rätt med hasselbackspotatis.
Bra blogg för en mamma som funderar på vad hon ska laga till middag. Dottern börjar kräva 2 lagade mål mat om dagen (hon är 10 månader) så burkmaten blir både dyr och upprepande…
Ser gott ut! 🙂