2009-04-29 (onsdag)
Enkel men lyxigt god dessert.
jordgubbar | |
vaniljglass | |
mörk choklad | |
(ev. strösocker) |
- Skölj och rensa jordgubbarna.
- Lägg upp jordgubbar och glass i en skål och riv lite mörk choklad över.
Sonen, 6 år: Tycker inte om jordgubbar men älskar glass och choklad.
Dottern, 8 år: Äter några jordgubbar och mycket glass med riven choklad.
Pappan: Väljer bort chokladen. Tydligen behövs inget annat än socker och glass till jordgubbar.
Mamman: “Jordgubbar och glass är gott i sig men med chokladen till så blev det ännu bättre. Mums!”
Kommentar: Att ha en bit mörk choklad i kylskåpet att riva på glass, kakor och andra efterrätter är ingen dum idé alls. Ser festligt ut och smakar väldigt gott.
(Andra bloggar om: mat, recept, glass, jordgubbar, choklad, barn, familj)