2010-12-29 (onsdag)
Mindre än en halvtimme tar det att fixa denna goda dessert.
smördegsplatta/or | |
äpple/n | |
strösocker | |
mjölkchoklad med Daim | |
ev. vaniljglass (till servering) |
- Ta ut cirklar ur smördegen och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Skala, kärna ur och skiva äpplet tunnt. Fördela äppelskivorna på smördegscirklarna.
- Strö lite socker över.
- Grädda ganska högt upp i ugnen i 200-225 grader i ca 5-10 minuter.
- Hacka under tiden chokladen i småbitar.
- Strö chokladhacket över äppelrundlarna så fort de tagits ur ugnen.
- Ät som de är eller servera dem tillsammans med en klick vaniljglass.
Sonen, 8 år: Tycker inte om äpplen som varit i ugnen. Smördegen och chokladen ger han däremot högt betyg.
Dottern, 10 år: “Jättegoda!”
Mamman: “Med frasig smördeg, ugnsbakade äpplen och smält daimchoklad så kan det inte bli fel. Mumsigt!”
Kommentar: Enkelt fixat, väldigt gott och lätt att justera mängden beroende på antalet gäster och hur många rundlar man äter. Även chokladsorten kan man variera efter tycke och smak.
(Andra bloggar om: recept, äppelbakelse, äpplen, dessert, familj)