2009-05-18 (måndag)
En lättlagad fiskmiddag med inbakade laxfiléer i ugn.
2-3 st | laxfiléer, portionsbitar |
smördeg i rulle, kyld | |
salt | |
citronpeppar | |
1 st | ägg |
sesamfrön | |
mangosås, se recept | |
“Potatistärningar med medelhavsgrönsaker”, Finuds |
- Tina laxfiléerna om de är frysta.
- Rulla ut smördegen och skär ut rektanglar, lika breda som laxfiléerna och tillräckligt långa för att nå runt laxen och få en liten kant över.
- Lägg en laxfilé på varje smördegsbit. Salta och peppra.
- Vik över smördegen över laxen och tryck ihop långsidan med hjälp av en gaffel. Låt kortsidorna vara öppna.
- Vispa upp ett ägg, pensla laxpaketet och strö lite sesamfrön över.
- Baka mitt i ugnen i 200 grader, ca 15-20 minuter eller tills laxpaketen fått en fin färg och laxen är genomstekt.
- Servera laxen tillsammans med en potatis- och grönsaksblandning samt mangosås.
Sonen, 6 år: “Wäää!” Smakade både laxpaket och potatistärningarna men ville inte ha något av det. Såsen smakade han inte ens.
Dottern, 8 år: Hon smakade laxpaketet, skrapade ur laxen och sade “fisken har jag ingen nytta av men wienerbrödet vill jag ha” medan hon åt upp smördegen. Även potatistärningarna och mangosåsen tyckte hon om. Grönsakerna ville hon dock inte ha.
Mamman: “Laxpaketet hade en väldigt god smak men var en aning torrt. Tur att man hade den goda såsen till. Den färdiga potatisblandningen passade även den bra in. Mycket god middag som jag gärna äter snart igen.”
Kommentar: När laxen hamnade i smördegen så blev det genast väldigt mäktigt. Kanske är det bättre att dela laxfiléerna och göra fler fast lite mindre laxpaket? Ska testa det nästa gång i alla fall.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, lax, fisk, tillbehör, barn)
Vilket trevlig blogg! Mkt charmigt med familjens kommentarer!
Skippa potatisen och kör en schysst grönsallad till – smördegen i sig räcker som kolhydrat. 🙂 Då orkar man hela paketet.
Bakmammorna,
Roligt att det uppskattas. 🙂
Nya mamman,
Ja, det är nog en ännu bättre idé. Värt att testa. Tackar!
Kanske går lägga sås i paketet? Blir mindre torrt. Men då blir det väl lite som paj istället 😛