2009-08-14 (fredag)
Kycklingsallad är gott, färgglatt och nyttigt. Kan varieras i det oändliga.
kycklingfilé, stekt/grillad, kall | |
Provencalsk sallad, ICA (mix av frisésallat, rosésallat och machesallat) | |
tomat | |
gurka | |
gul paprika | |
rädisor |
- Skölj, torka och dela grönsakerna i lämpliga storlekar.
- Skölj och rist salladen torr. (Ja, det står på påsen att den redan är sköljd och är färdig att ätas men för säkerhets skull…)
- Tärna kycklingen i lagom stora bitar. (Om den inte är färdigdelad vill säga.*)
- Blanda allt och lägg upp i en skål.
- Servera ev. kycklingsalladen med en bit bröd.
Pappan: “Fin att titta på och många olika smaker, vet inte om sallads- blandningen var jättegod men helt klart ätbar och en trevlig variation.”
Kommentar: *Vi tillagar 1-2 kg kycklingfilé i ugn på en gång och fryser in kycklingen delad och i portionsförpackningar som bara är att ta fram vid behov. Lätt att ta med sig i matlådan till jobbet bl.a..
(Andra bloggar om: recept, mat, matlåda, kyckling, sallad, matblogg)
Vill man göra salladen mer matig så kan man blanda i pasta, typ gnocci, vi brukar även ha i lite majs och ärtor.
Tack för en mycket bra matblogg!!
Ser ju såå mumsigt ut!!!
~~Trevlig Helg~~
♥Mamma Millan♥
Linda,
Tack själv för tipset. 😀
mamma millan,
Mmmm… pappan var väldigt nöjd och eftersom han egentligen inte är så glad för sallader så säger det inte så lite. Tack detsamma.
That’s a cunning answer to a challenging question
You’ve managed a first class post