2006-10-11 (onsdag)
Här kommer överbliven potatismos till användning. Tar ca 40 min.
7,5 dl | potatismos, kall |
3 st | ägg |
ca 4 msk | vetemjöl |
flytande Milda | |
2 pkt | bacon |
1 st | tomat |
1/4 st | gurka |
lingon |
- Vispa sönder äggen lite lätt.
- Blanda i mjölet och sedan mosen.
- Rör tills det blir en slät smet.
- Hetta upp lite margarin i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek några plättar åt gången och några minuter per sida.
- Stek baconen i omgångar i ett stekjärn utan fett. (Häll av överflödigt fett med jämna mellanrum.)
- Skölj och skiva grönsakerna.
- Servera plättarna med bacon, grönsaker och lingon.
Sonen, 4 år: Tyckte om allt utom tomaten och lingonen.
Dottern, 5 år: Åt massor. Tyckte speciellt om att sleva upp lingon.
Pappan: “Mycket gott.”
Mamman: “Ganska gott. Det hade förmodligen varit ännu godare om man sluppit stå i stekoset innan maten.”
Kommentar: Uppskattat av alla.