2009-11-14 (lördag)
Populär fredagsmys-rätt som tar lite mindre än två timmar att tillaga.
4-6 st | bakpotatisar, stora |
2-3 pkt | bacon |
ca 3 st | ägg |
1 st | röd paprika |
1 st | gul lök |
vispgrädde | |
KESO | |
smör | |
salt |
- Tvätta potatisarna, stick dem med en sticka och sätt in dem mitt i ugnen på galler i en ugnsform i 200 grader ca 1½ timme.
- Hårdkoka, skala och hacka äggen.
- Skala och hacka löken.
- Tvätta, kärna ur och hacka paprikan.
- Knaperstek baconen.
- Servera de bakade potatisarna med bacon och tillbehör.
Sonen, 7 år: Berömmer maten flera gånger och fyller sin potatis med allt utom KESO. Även baconen smulade han ner i potatisen.
Dottern, 8 år: “Nästa gång får vi göra mer äggsmör.” Mycket glad för bakad potatis. Föredrar ägg, smör, lök och salt i sin.
Pappan: Även pappan tyckte om maten.
Mamman: “Mumsigt! Vem kunde ana att kokt ägg, paprika och KESO skulle passa så bra i potatisen?”
Kommentar: I stället för att plocka i tacoskålarna så försökte vi oss på en bakad potatis-varant till fredagsmyset. Alla kunde välja vad de ville ha i och det blev verkligen lyckat.
(Andra bloggar om: mat, recept, fredagsmys, familj, barn, potatis)
En röra som går hem bland mina barn är creme fraice, skinka, ost och äpple
Hejsvejs…tänkte på tiden 2 timmar att tillaga??? Varför inte köra bakpotatisen i micron så är maten klar på nolltid;)
Det gjorde vi o det gick såååå mkt fortare!
Malin, Har man tidsbrist så är microvågsugnen naturligtvis ett bra alternativ. Vi försöker dock att använda ugnen till det mesta, tycker att det blir bättre så.
Hur gör du äggsmöret? Det lät gott!
// Anna
Anna, Vi brukar hårdkoka tre ägg och hacka ner dem tillsammans med 50-75 gram smör och sedan salta lite lätt och låta det stå i kylskåpet så att det stelnar till en grynig massa. Man får hacka runt i det lite innan servering så att det inte klumpar ihop sig. Mycket gott. 😀